Coma este o formație rock românească, înființată în anul 1999, în Bucuresti, ca grup nu metal, din foști membri ai trupelor Daft Allison si Ska Burger.

Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe/artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

După ce încheie o înțelegere cu cei de al A&A Records, în 2001, apare și primul album Coma – „Somn”, cu piese ca „Nu vreau fetițo casa”, “În mine în șoaptă”, “Stai”, “Bruce Lee vs Vandam”. Pentru ultima piesă trupa a fost nominalizată la categoria Best Alternative Band la Gala Premiilor Industriei Muzicale Romanesti, in anul 2002.

În noiembrie 2006, după câțiva ani de absență trupa revine cu cel de-al doilea album al lor: “Nerostitele”, produs 100% independent, videoclipul ce susține albumul fiind “Coboară-mă-n rai”, regizat de Marian Crișan, câștigătorul premiului Palme d’Or pentru scurtmetrajul Megatron la Cannes, cu care formația a mai colaborat și la primul album.

Pe una dintre piesele acestui material (“Mai presus de cuvinte”), invitat special a fost basistul trupei Faith No More – Bill Gould, devenind astfel prima colaborare dintre un artist din România și un nume mare al scenei rock alternativ americane.[6][7][8]

Pe o altă piesă (“Urmărirea”), alături de cei de la Coma se afla bunul lor prieten din scena hip hop – Brugner.

Albumul ocupă locul 2 în topul celor mai bune albume alternative ale anului pe site-ul Metalhead.ro.

În 2007, a apărut primul DVD al trupei: “At the movies”.

În 2008 trupa a lansat primul lor album unplugged “Coma light” – un album cu piese mai vechi reorchestrate și interpretate într-o manieră diferită, urmat de un turneu de promovare prin România și Republica Moldova.

În noiembrie 2011 a apărut single-ul “Un Semn”, cu o lansare de videoclip în Fire Club. Piesa s-a bucurat de succes, fiind clasată timp de 2 săptămâni pe primul loc în topul Radio Guerrilla.

În decembrie 2012 a fost lansat single-ul – “Vezi”.

La începutul anului 2014, a fost lansat single-ul “CHIP”, în clubul Colectiv din București, alături de alte două trupe: The Boy Who Cried Wolf și Shes Dead.

De la înființare până în prezent, trupa a susținut zeci de concerte în România și a fost prezentă la multe festivaluri importante precum Bestfest, Penisula, Coke Live, Stuffstock, Roșia Montană, Studentfest Timișoara, festivalul de Snowboard de la Bâlea Lac, Mountain Bike la Poiana Brașov, motociclism – MotoRock la Ploiești.

După aproape un an de la apariția ultimului lor single, „Chip”, Coma revine cu un material promițător, intitulat „Document”.

Formatia COMA a lansat un nou videoclip pe data de 27 aprilie, in club Control. De aceasta, trupa a ales sa imortalizeze in imagini miscatoare melodia ‘Cel mai frumos loc de pe pamant’. Regia si montajul au fost realizate de ‘Black Moon’, iar videoclipul poate fi vizionat incepand de azi via YouTube. ‘Cel mai frumos loc de pe pamant’ va fi inclusa pe noul album al trupei, material ce va vedea lumina zilei in toamna acestui an.

“Orizont” si “La hotar” sunt piesele pentru care Coma a lansat astazi doua videoclipuri. Cele doua melodii sunt incluse pe noul album COMA – Orizont, ce se va lansa maine, 26 noiembrie, in cadrul unui concert la Arenele Romane.

Pe 26 noiembrie, în cadrul unui concert- eveniment, desfășurat cu casa închisă, la Arenele Romane, Coma a lansat Orizont.

Membri

  • Cătălin Chelemen – voce
  • Dan Costea – voce
  • Matei Tibacu-Blendea – chitară
  • Sorin Petrescu (Gogoașă) – bass
  • Răzvan Albu – tobe
  • Răzvan Rădulescu (Dj Hefe) – scratches/samples/keys

Pagina facebook: https://www.facebook.com/comaband/