Long way to Chinguetti : Morocco and Mauritania on a Honda Africa Twin XRV 750 Motorcycle

Pentru ca pasiunea pentru 2 roti nu are limite, Loredana si Bogdan au pornit pe data de 03.09.2015  intr-o calatorie de 25 zile cu motocicleta, străbătand tări europene, plutind pe Mediterana, admirand  Marocul si Mauritania intr-o calatorie de circa 16.000 km.

Din Livorno-Italia au traversat cu feribotul Mediterana pana in Tager-Maroc.Apoi auajuns in Rabat-Casablanca-Agadir-Tantan, urmand apoi sa intram in Sahara de Vest:Boujdour, Layoune pe coasta oceanului.Au trecut vama in Mauritania catre Noukchoutt, Akjout,au  ajuns in muntii Atar, pana in Chinguetti.Returul a fost tot prin Sahara Occidentala catre Maroc- in Marrakesh si Fes, apoi din nou Tanger.

Toata povestea acestei calatorii o puteti urmari pe www.motoafrica.ro

Pamantul rosiatic, dunele de nisip si vocea vantului au puterea de a ne chema inapoi.Africa este alfel fata de ceea ce suntem noi obisnuiti, este o lume mai zambitoare si fericita in ciuda desertului provocator.Dupa ce pleci de-acolo,ti se face dor de praful pe care il inspiri,de aerul sarat al oceanului cu valurile inspumate si de gandurile pe care ti le auzi in arsita desertului.

Asa ca decizia de a trai o perioada pe acest continent este fireasca.Bogdan s-a hotarat sa plece in calatoria la care a visat toata viata. Acesta va fi o dată într-o expediție pe viață  de la Cairo, Egipt la Cape Town din Africa de Sud, iar ca mijloc de calatorie va fi bicicleta lui cu care  va trebui să parcurga aproximativ 14.000 km timp de 8 luni.
Bogdan va ajunge cu avionul in capitala Egiptului, in  Cairo, unde va vizita orașul, precum și piramids din Giza. De aici  se va merge spre sud, de unde curge Nil, la templele din Valea Regilor și Valea Reginelor și în Aswan, traversand cu feribotul pana in Sudan, pentru a vedea Templul Philae.Printre principalele obiective pe care le va admira pedaland in cele 9 tari pe care le va traversa, de remarcat vor fi: manastirile Bahar Dar, complexul din Gondar și Lalibela in Etiopia, Masai Mara Rezervatia Nationala, Muntele Kenya, Amboseli National Reserve in Kenya, craterul Ngorongoro safari în Serengeti, lacul Tanganyika in Tanzania, Cascada Victoria, Parcul National Kafue in Zambia, Parcul National Chobe, Nxai Parcul Național Pan și precum Insula Kubu din Botswana în Namibia, Parcul National Etosha cu Waterhole It`s Okaukuejo, Cascada Epupa pe râul Kunene și Sesriem Canyon in Namibia iar la final Cape Agulhas si parcurile naționale la Cape Town și Peninsula Cape in Africa de SUD.

Toata calatoria va putea fi urmarita incepand cu data plecarii in Cairo, de pe 20 octombrie 2016 pe www.bikeinafrica.com